Sremski kulen, mokrinski sir, turinska kobasica, štrudla s makom i "salčići" samo su neki od autohtonih gastronomskih specijaliteta bogate i kulturno raznolike vojvođanske kuhinje.
Kako je ovo interesantno razmišljanje.To institiranjeje na srbskom i sve mora biti srbskom.E niste u pravu postoje razne stvari, a ne samo jelo, koje su Vojvođanske.Osnovna stvar je multinacionalnoj,multikulturalnost, multikonfesionalnost, suživot, tolerancija i lepo ponašanje.To treba negovati i isticati jer to je Vojvodina.
Нисте ми одговорили на питање. Да ли сте некад чули за косовску или крајишку кухињу?
Присвојни придев ''војвођанско'' су увели комунисти и он није никада коришћен пре '45.
То што су мађарски, словачки и остали специјалитети део богате српске кухиње може само да нам служи за понос. Разноврсност је богатство, а српско може или не мора да буде само Јованово или Живаново. То је оно што Ви не разумете. Али како би и разумели када је АПВ у очима вас југословенских комуниста замишљена као дезинтегративни фактор.
Vojvođanska kuhinja je mađarska, slovačka, rusinska, rumunska, srpska... I to je ono što vi ne razumete, a pljujete po svemu što je multinacionalno u strahu od tobože autonomaša. Vojvodina je drugačija i specifična.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Riznica ukusa Vojvodine - Svi gastronomski specijaliteti na jednom mestu
Autor: 021.rs
Novi Sad
•27.05.2019.
•22:46 > 09:38
Komentari 7
/
Nemam vise ime
pravi opalim te g...
pravi opalim te g...
Петровград
Нисте ми одговорили на питање. Да ли сте некад чули за косовску или крајишку кухињу?
Присвојни придев ''војвођанско'' су увели комунисти и он није никада коришћен пре '45.
То што су мађарски, словачки и остали специјалитети део богате српске кухиње може само да нам служи за понос. Разноврсност је богатство, а српско може или не мора да буде само Јованово или Живаново. То је оно што Ви не разумете. Али како би и разумели када је АПВ у очима вас југословенских комуниста замишљена као дезинтегративни фактор.
Vesna
Петровград
И кухиња је српска, а не војвођанска. Српско, дакле, није једнако шумадијско.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H